Steg till bättre pasta

Pasta är ett otroligt mångsidigt livsmedel som kan lagas med mängder av olika ingredienser. Men du har säkert haft både en och annan pasta som kunde ha varit bättre. Här tipsar vi om några saker som kan höja nivån på dina pastarätter.

Köp kvalitetsprodukter

Alla vet ju säkert vikten av bra ingredienser vid matlagning, och pasta är inget undantag. Vill du laga en riktigt bra pastarätt behöver du också riktigt bra pasta. Och det är absolut värt att utforska utbudet i lite mer specialiserade butiker för att hitta det där lilla extra som verkligen kan lyfta upp din middag.

Var inte snål med saltet

Att inte salta vattnet är ett säkert steg mot smaklös pasta. Och för att få den där eftertraktade sältan behöver du istället se till att såsen har det. Vilket i sig inte heller är önskvärt. Var därför generös med saltet och smaka av så du tydligt känner av det.

Vattnet kan komma till användning efteråt

När du kokar pasta läcker stärkelse ut i vattnet, vilket är anledningen till att det ser lite grumligt ut. Och detta vatten kan faktiskt hjälpa såsen att fästa sig till pastan. Behåll därför gärna lite vatten och stänk pastan i omgångar som du kombinerar pastan och såsen.